Het is geen geheim meer dat Apple zijn populaire iTunes app gaat voorzien van een nieuwe interface. Deze nieuwe interface kunnen we verwachten in de eerste volgende update van iTunes. De nieuwe iTunes 11 zal vanaf de grond helemaal opnieuw ontwikkeld zijn.

Sinds de komst van de eerste iTunes is er niks veranderd aan de interface van de app. De nieuwe update zal een totaal nieuwe interface hebben en een betere iCloud integratie. De nieuwe interface zal schoner en gemakkelijker zijn dan de huidige interface.

Met de komst van iTunes 11 zullen iCloud back-up bestanden geïntegreerd worden in iTunes. Dit houdt in dat back-up bestanden die gemaakt worden met iCloud van uw iPhone, iPad of iPod Touch direct ook lokaal op uw computer worden opgeslagen. Ook zullen app gegevens die opgeslagen worden in iCloud gesynchroniseerd worden met iTunes.

Naar verwachting zal de nieuwe iTunes 11 dit najaar verschijnen.