Zoals we elke jaar meemaken dalen de iPhone verkopen, dit jaar is het ook niet anders dan voorheen. Waarom de iPhone verkopen laatste tijd dalen heeft over het algemeen één reden, dit jaar is het er twee. Het eerste is dat het niet meer zolang duurt voordat de nieuwe iPhone 5 wordt aangekondigd, en het twee is de toenemende populariteit van de nieuwe Samsung Galaxy SIII.

Medewerkers van providers geven aan dat het verkoop van de iPhone 4S steeds minder wordt, potentiële iPhone kopers wachten liever nog even op de nieuwe iPhone 5. De iPhone 4S blijft nog wel de meeste populaire smartphone, in juni was 20 procent van alle verkochte smartphones een iPhone 4S. In maart was dit nog 25 procent.

De daling in de verkopen van de iPhone heeft ook een deel te maken met de nieuwste smartphone van Samsung, de Galaxy S3. In de eerste week van juni pakte de Galaxy SIII  maar liefst 18 procent van de markt.

De iPhone blijft wel nog steeds het populairste smartphone. In het Verenigd Koninkrijk bezitten van alle smartphone gebruikers 31 procent een iPhone. Android is wel het populairste mobiele besturingssysteem met 39 procent marktaandeel.

Qua loyaliteit blijft Apple de koploper. Dat de iPhone 4S verkopen wat minder zijn geworden is het niet zozeer dat mensen overstappen naar Android of een andere OS. Het zijn mensen die nog graag twee a drie maanden willen wachten voor de nieuwe iPhone 5.