Topeka Captical Markets is sinds 2005 bezig met het bijhouden van omzetcijfers bedrijven. Tussen deze bedrijven zit ook touchscreen fabrikant Wintek, die we kennen als één van de touchscreen leveranciers van Apple. Analist Brian White van Topeka Captical Markets heeft opgemerkt dat er afgelopen maand veel minder touchscreen zijn verkocht door Wintek aan Apple.

Op basis van de lagere omzet van Wintek concludeert Brian White dat Apple in de volgende generatie iPhone (iPhone 5) niet gebruik zult maken van de toucschreen panelen van Wintek. Apple zou volgens Brian White hebben gekozen voor in-cell touchscreens zodat de nieuwe iPhone 5 hierdoor veel dunner kan worden geproduceerd.

Met in-cell technologie kan er dunnere schermen worden gemaakt. De aanraak gevoelige sensoren worden binnen de kleurenfilters geplaatst en niet er bovenop.  Het zou erop neerkomen dat de volgende generatie iPhone een stuk dunner wordt dan zijn voorgangers iPhone 4 en iPhone 4S. Een dunner scherm zou meer plaats maken in de iPhone voor betere en grotere onderdelen.

Wintek boekte in het afgelopen maand 33,6 procent minder omzet dan de maand daarvoor. Dit zou volgens Brian White de laagste omzet van het bedrijf zijn sinds 2008.

via MacRumors

  • Kevin

    Nu nog hopen dat het snel oktober is! Wil graag een iPhone 5 kopen.