De Taiwanese website Digitimes is weer begonnen met het verspreiden van geruchten. Volgens verschillende anonieme bronnen van Digitimes zal de nieuwe iPhone 5 een quad-core processor krijgen die gebaseerd is op die van Qualcomm. De snellere processor zou de Samsung Exynos 4 als basis gebruiken en ontwikkeld worden door Samsung.

In de iPhone 4S en iPad 2 zit een A5 dual-core processor in. Als de iPhone 5 een quad-core processor krijgt zal dit een flinke verbetering zijn in snelheid. De nieuwe iPad 3 heeft ook een dual-core A5 chip, alleen is deze wel bijgewerkt met quad-core graphics.

Geruchten over de iPhone 5 zullen nu vaker langs komen vliegen, dit komt door dat het nog enkele maanden duurt voordat de nieuwe iPhone 5 daadwerkelijk wordt onthuld.  Apple brengt normaliter jaarlijks een nieuwe smartphone op het markt. De huidige iPhone 4S was vorig jaar in oktober verschenen, de nieuwe iPhone 5 zal dan ook hoogstwaarschijnlijk rond oktober dit jaar worden onthuld.