Het lijkt erop dat Apple een speciaal evenement heeft gepland voor woensdag 12 september. Volgens de website iMore zal er tijdens deze evenement de iPhone 5 en de iPad Mini worden onthuld. De iPhone 5 en de iPad Mini zullen dan vervolgens negen dagen later op 21 september in de winkels liggen.

Volgens iMore is de bron van de informatie te vertrouwen. Deze bron zou in het verleden ook vaker correcte informatie hebben geleverd aan iMore. Naast de nieuwe iPhone 5 en de iPad Mini wordt er ook nog een iPod nano onthuld. Over een nieuwe generatie iPod Touch is nog niks bekend, wel ligt het voor de hand dat Apple ook van de iPod Touch een nieuwe versie gaat aankondigen.

De schatting van de exacte verkoop datums ligt rond de 9 a 10 dagen. De iPhone 4S werd op 4 oktober aangekondigd en werd op 14 oktober officieel verkocht. Bij de iPad 3 vond de aankondigen plaats op 7 maart en de officiële verkoop ging 9 dagen later van start op 16 maart.

Op 12 september wordt de final versie van de iOS 6 verwacht. Deze zou rond 19 september beschikbaar moeten zijn voor het grote publiek.

via iMore

 • Thijs

  he he eindelijk is het bijna zover. Ik ga de iPhone 5 gelijk kopen.

 • Linda

  Kunnen we de iPhone 5 op 21 september in Nederland verwachten?

  • iPhone 5 zal waarschijnlijk begin oktober of midden oktober op de Nederlandse markt verschijnen.

 • Ferry

  Dus de iPad mini komt dus toch wel. Ik dacht dat Steve Jobs helemaal geen 7 inch tablet wou. Ze merken dus wel dat de Kindle Fire en Nexus 7 erg populair aan het worden zijn.

 • Christopher

  Deze artikel klopt niet, iPad mini gaat niet uitkomen.