Paar maanden geleden had Apple de iCloud beta website per ongeluk online geplaatst, kort daarna was het weer offline gehaald. Vandaag heeft Apple de beta.icloud.com website weer online geplaatst zodat ontwikkelaar kunnen inloggen om de website te kunnen testen. In de nieuwe iCloud beta website zien we twee nieuwe apps, dit is de notities en herinneringen app. Ook is de Find My iPhone/iPad/Mac app bijgewerkt met een nieuwe look en wat kleine verbeteringen.

In deze artikel lopen we even na wat er allemaal nieuwe en veranderd is in de iCloud beta website. Zo beschikken we ook over screenshot van de nieuwe apps.

Notities

De nieuwe notities webapplicatie in iCloud ziet functioneert precies zoals we gewend zijn van de iOS app. Gebruikers kunnen notities maken, bewerken en verwijderen. De aanpassingen die je verricht in iCloud zullen vervolgens direct synchroniseren met uw iOS apparaat. De notities webapplicatie is vrij kaal, maar voor de gene die graag notities via de desktop willen toevoegen aan hun iOS apparaat zullen van deze nieuwe functie geweldig vinden.

Herinneringen

De nieuwe herinneringen webapplicatie in iCloud ziet en functioneert precies zoals we gewend zijn van de iOS app. U kunt uw lijsten met soorten herinneringen in de browser van uw computer beheren.

Find My iPhone/iPad/Mac

De Find My iPhone functie van iCloud heeft een aantal vernieuwde interface elementen. Zo heb je de mogelijkheid om op afstand de accu percentage in te zien. De nieuwe iOS 6 bevat ook een nieuwe functie Verloren Mode waarmee u een telefoonnummer kunt versturen naar uw verloren iOS apparaat, zodat de vinden u rechtstreeks kunt bellen. Deze functie is nog niet toegevoegd aan beta.icloud.com.

Wat wel opvalt aan de Find My iPhone app is dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van Google Maps. Apple onthulde tijdens de WWDC keynote een eigen Maps dienst, we gaan ervan uit dat Google Maps volledig wordt verwijderd zodra de nieuwe iOS 6 wordt vrijgegeven voor het grote publiek.

Mail

Apple geeft de mail webapplicatie ook weer als beta, maar we hebben geen nieuwe functies gezien waarvan we kunnen spreken. Vernieuwingen zullen waarschijnlijk komen zodra Apple de beta.icloud.com omzet in de originele iCloud.com.

Developer

Apple heeft ook developer.icloud.com onthuld. Ontwikkelaar kunnen hier inloggen om toegang te kunnen krijgen tot de bestanden die zijn opgeslagen door iOS app in de iCloud. Er is op dit moment geen release datum vrijgegeven wanneer deze nieuwe iCloud functies voor het grote publiek beschikbaar zullen zijn. Naar verwachting zal dit in het najaar zijn.