Met de komst van de Google Nexus 7 tablet begint het geruchtenmolen rondom een iPad Mini weer volop te groeien. Als we de betrouwbare Wall Street Journal mogen geloven is Apple bezig met het ontwikkelen van een gekrompen iPad ter concurrentie voor de succesvolle Kindle Fire van Amazon en de nieuwe 7-inch tablet Nexus 7 van Google.

UnwiredView heeft een artikel ontdekt van een Chineestalige website MyDrivers waarin diverse analisten en bronnen uit de sector speculeren over een 7,85-inch iPad Mini met een scherm van Sharp die voorzien is van de IGZO panel technologie.

Indium Gallium Zinc Oxide (IGZO) technologie is uitgerust met een dunne film transistor die het mogelijk maakt om apparaten nog dunner te maken, terwijl het juist het beeldkwaliteit verhoogt en de energieverbruik verminderd.

Als we Brian White een analist bij Topeka Capital Markets mogen geloven, zal Apple de nieuwe iPad Mini dit najaar lanceren.