Het is dan eindelijk zover! Apple heeft de lang verwachte OS X 10.8 Mountain Lion eindelijk uitgebracht. De negende versie van OS X is vanaf nu te koop via de Mac App Store voor 15,99 euro en is 4GB groot.

De nieuwe Mountain Lion brengt volgens Apple meer dan 200 nieuwe functies met zich mee. De Safari en de Mail applicatie hebben een update gekregen, en zo zijn er ook iOS apps zoals Notificaties, Notities, Herinneringen en Game Center in de nieuwe Mountain Lion.

Verder zien we dat iCloud nog dieper is geïntegreerd in OS X 10.8 Mountain Lion. iCloud maakt het vanaf heden mogelijk om content van diverse apps te bewaren. De instellingen worden dan automatisch via iCloud met al uw andere Apple apparaten gesynchroniseerd.

Als je onlangs een nieuwe Mac hebt gekocht kom je in aanmerking voor een gratis update naar Mountain Lion. Op de website van Apple dien je een formulier in te vullen, vervolgens krijg je per email de code opgestuurd.

 • Mike

  Krijg steeds een error als ik het wil kopen :S iemand anders ook problemen ermee?

 • iPhonemania

  De servers zijn overbelast, probeer het op een later tijdstip

 • Leo

  Ik heb de up-to-date programma ingevuld. Maar heb helaas nog steeds geen email gekregen met de code zodat ik Mountain Lion kan downloaden. Is dit normaal?

  • Er zijn wat problemen bij Apple met de redeem code. Er wordt eraan gewerkt.

 • Mars

  Ik heb de mountain lion gratis gekregen, maar vind het niet echt bijzonder vergeleken met de lion. is gewoon het zelfde allee paar iOS apps erbij thats it