Het is dan eindelijk zover! De nieuwe Golden Master versie van OS X 10.8 Mountain Lion is vandaag beschikbaar gesteld voor geregistreerde developers. De nieuwe OS X 10.8 Mountain Lion is alweer de negende versie van OS X. Belangrijke kenmerken van de nieuwe OS X 10.8 Mountain Lion is de integratie met iCloud en iOS Apps als Herinneringen, Berichten, Notification Center en Air Play mirroring.

De nieuwe OS X 10.8 Mountain Lion heeft buildnummer 12A269, dit is dezelfde buildnummer als de eerste versie van Mountain Lion die Apple officieel zal uitbrengen. Zoals bovenaan vermeld is de nieuwe Golden Master versie van OS X 10.8 Mountain Lion enkel beschikbaar voor ontwikkelaars. De release voor het grote publiek zal later dit maand nog plaatsvinden. Eerdere geruchten beweren dat OS X 10.8 Mountain Lion op 19 juli uitgebracht zal worden.

Apple zal op 24 juli de kwartaalcijfers bekend maken. Vorige jaar is OS X 10.7 Lion één dag na de bekendmaking van de kwartaalcijfers uitgebracht.

Geregistreerde ontwikkelaars kunnen de OS X 10.8 Mountain Lion Golden Master vanaf vandaag downloaden. Wanneer Mountain Lion voor het grote publiek uitgebracht is kunnen gebruikers het via de Mac App Store downlaoden. In de Verenigde Staten kost het 19,99 dollar, in Nederland en België zal het waarschijnlijk 17,99 euro zijn.

Download OS X 10.8 Mountain Lion Golden Master

  • Harold

    jammer dat het alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is, wou het wel even testen.

  • Thijs

    Ik heb pas een nieuwe MacBook Air gekocht. Moet ik de OS X 10.8 Mountain Lion ook kopen, of is het gratis voor mij?

    • Ik heb zelf ook de nieuwe MacBook Air gekocht. Volgens de verkoper zou iedereen die de nieuwe MacBook’s hebt een gratis upgrade naar Mountain Lion krijgen.