De nieuwe generatie MacBook Air is nog niet eens een maand verkrijgbaar en er stromen al meldingen binnen dat de nieuwe MacBook Air’s crashen. De crashes zouden veroorzaakt worden door een bug in de Google Chrome webbrowser. Aldus Google in een verklaring aan Gizmodo.

De crashes van de nieuwe MacBook Air’s werd eerder deze week door Gizmodo herleidt naar Google Chrome. In de Apple Support Communities was ook al duidelijk geworden dat deze crashes te maken hadden met “the specific combination of Intel HD 4000 chip + flash + Chrome.”

In een verklaring heeft Google bekend gemaakt dat een “leak of graphics resources in the Chrome browser” voor een kernel panic zorgt op de nieuwe MacBook Air’s. Er wordt op dit moment gewerkt aan een structurele oplossing om deze crashes te verhelpen. Er is wel voor nu een tijdelijke update uitgebracht die de GPU acceleratie in Google Chrome uitschakelt waardoor het probleem omzeild wordt.

“We have identified a leak of graphics resources in the Chrome browser related to the drawing of plugins on Mac OS X. Work is proceeding to find and fix the root cause of the leak.

The resource leak is causing a kernel panic on Mac hardware containing the Intel HD 4000 graphics chip (e.g. the new Macbook Airs). Radar bug number 11762608 has been filed with Apple regarding the kernel panics, since it should not be possible for an application to trigger such behavior.

While the root cause of the leak is being fixed, we are temporarily disabling some of Chrome’s GPU acceleration features on the affected hardware via an auto-updated release that went out this afternoon (Thursday June 28). We anticipate further fixes in the coming days which will re-enable many or all of these features on this hardware.”

via onemorething

  • Richard

    Heb de nieuwe MacBook Air afgelopen zondag gekocht. Hij is helemaal te gek, ik heb ook Chrome geïnstalleerd maar mijn Air crashed gelukkig niet.