Het duurt niet meer zo lang tot dat we de langverwachte iPhone 5 uiteindelijk kunnen zien en kopen. In onze vorige artikel hadden we het over een bewering van iMore. Volgens een betrouwbaar bron heeft Apple op 12 september een special evenement gepland om de iPhone 5 en iPad Mini te onthullen.

Deze beweringen van iMore worden nu door verschillende betrouwbare website’s als AllThingsD en The Verge bevestigd. Jim Dalrymple van The Loop bevestigt dit hele gebeuren net als voorgaande keren met zijn gebruikelijke “Yep”. Dus we zijn er zeker van dat Apple de iPhone 5 op woensdag 12 september gaat aankondigen. De nieuwe iPhone 5 en de iPad Mini zouden dan vervolgens vanaf 21 september te koop moeten zijn.

Op dit moment is Apple bezig om voldoende voorraad veilig te stellen. Uit cijfers van Apple gecombineerd met die van analisten blijkt dat de bestedingen afgelopen juni met 1,15 miljard zijn gestegen. Volgens analist Maynard Um van Wells Fargo Securities liggen de vooruitbetalingen daarmee op het hoogste niveau in vier jaar, 12,6 procent van Apple’s totale verkopen.

“Historisch gezien werden deze toenames opgevolgd door een gestage omzetgroei in de daaropvolgende 2-3 kwartalen”, stelt Um. “Naar onze mening betekent een toename in vooruitbetalingen voor onderdelen dat Apple voorraad veiligstelt voor mogelijke nieuwe productintroducties.”

Naast de aankondiging van een iPhone 5 zullen er nog meer producten worden aangekondigd. Zo kunnen we nog een iPad Mini, iPod nano en de iPod Touch 5G op 12 september kunnen verwachten.

 • karel

  lekker hoor hier wacht ik al zo lang op. ben benieuwd wat die allemaal kan.

 • Hector

  Dus de iPad mini was toch een feit. Ik heb al een iPad 3 dus dat mini hoef ik niet. Ik ga de iPhone 5 wel zeker kopen. Zit op dit moment helaas nog met een iPhone 3GS opgeschept.

 • Danny

  Yes, dit is super nieuws. Ik ga mijn iPhone 4S verkopen en daarna de iPhone 5 gewoon los kopen.

 • Simon

  Damn ik heb vorige week nog een iPhone 4S abo genomen. Dacht dat de iPhone 5 in oktober/ november zou komen 🙁

  • Ik heb ook pas mijn abo verlengt met een iPhone 4S. Door dat ik al een iPhone 4S heb, heb ik de tweede verkocht voor 500 euro ;). Met dat geld ga ik gewoon de iPhone 5 los kopen en natuurlijk wat extra bijleggen.