Apple heeft gisterenavond de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat er afgelopen kwartaal zo’n 26 miljoen iPhone’s en 17 miljoen iPad’s over de toonbank zijn gegaan.

Kwartaalcijfers vielen een beetje tegen in vergelijking met de vorige twee kwartalen, maar in vergelijking met dezelfde periode van afgelopen jaar steeg de iPhone verkopen met 28 procent. Zo zagen we in het laatste kwartaal van 2011 zo’n 37 miljoen iPhone’s verkocht. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er nog ruim 35 miljoen iPhone’s verkocht. De daling van de iPhone verkopen was wel te verwachten. Volgens Tim Cook is de terugval te danken aan de iPhone 5 die in september te koop zal zijn. Ook zou het slechte economische situatie in Europa een rol hebben gespeeld.

De iPad heeft het afgelopen kwartaal heel erg goed gedaan, er is wederom een recordaantal iPad’s verkocht. In het tweede kwartaal van 2012 zijn er maar liefst 17 miljoen iPad’s over de toonbank gegaan. Dit aantal komt op 84 procent meer dan vorig jaar. Deze nieuwe recordaantal is te danken aan de nieuwe iPad 3 die in maart in de verkoop ging. Ook wordt de iPad 2 nog gewoon doorverkocht voor een lager bedrag.

Verder zijn er zo’n 4 miljoen Mac’s verkocht en 1,3 miljoen exemplaren van de Apple TV. De verkoop van de iPod’s daalde met zo’n 10 procent verder.

Dit hele gebeuren heeft Apple een omzet van 35 miljard dollar bezorgd, waarvan er 8,8 miljard dollar wist is.