Vandaag was het dan zover, Apple heeft officieel de OS X 10.8 Mountain Lion vrijgegeven. De update naar de negende versie van OS X is helaas niet vlekkeloos verlopen. In het begin waren er veel problemen met aankopen en downloaden van de nieuwe Mountain Lion. Dit was te danken aan de overbelaste servers van Apple. Alle Mac gebruikers door het hele wereld zaten natuurlijk de nieuwe update binnen te halen.

Een andere probleem was bij gebruikers die in aanmerking kwamen om een gratis update naar OS X Mountain Lion te downloaden. Nieuwe Mac kopers die een Mac tussen 11 juli en 25 juli hadden aangeschaft kregen promocodes om gratis naar Mountain Lion up te daten. Om gebruik van deze actie te maken diende je via de website van Apple de up-to-date programma in te vullen.

Gebruikers kregen vervolgens een redeem code (promocode) per email opgestuurd. Echter bij het gebruiken van de redeem code in de Mac App Store kregen gebruikers een melding dat de code al gebruikt was.

“This code has already been used. Each code may only be used once.”

Als u ook deze probleem heeft kunt u contact opnemen met de medewerkers van Apple. Deze zullen uw binnen 24 a 48 uur een nieuwe redeem code opsturen.