In het verleden heeft voormalig CEO, Steve Jobs een oorlog wou starten tegen “de gestolen product” Android. Google zou Android af hebben gekeken van Apple’s iOS. Steve Jobs wou al het geld van Apple uitgeven om Android kapot te maken. Apple lijkt nu in het voordeel te zijn met de patent 8,223,134.

Apple heeft deze week de 8,223,134 patent toegekend gekregen. Deze patent zou een grote hoeveelheid interface elementen van iOS en de bijbehorende apps omschrijven. Veel van de omschreven elementen zijn sinds 2007 in de iPhone te vinden: Telefoon, Camera, Mail, Safari, Video, Kaarten, Notities, Zoekfunctie en de multitouch.

Inmiddels zien we  al deze elementen terug in Windows en Android smartphones en tablets. Nu Apple deze patent in handen heeft denken experts dat de makers van Android en Microsoft besturingsssystemen in grote problemen kunnen komen.

via PatentlyApple