Gisteren heeft Apple de derde beta versie van iOS 6 beschikbaar gesteld. Deze beta versie van iOS 6 is net zoals zijn voorgangers alleen toegankelijk voor iOS ontwikkelaars. Uit de changelog van iOS 6 beta 3 zien we dat een aantal bugs zijn verholpen en een aantal nieuwe verbeteringen.

Een van de opvallende nieuwe vernieuwingen in de nieuwe beta is dat Apple nieuwe gebruikers voorziet van @iCloud.com e-mailadressen. Gebruikers die voorheen een iCloud account aanmaakte kregen een e-mailadres dat op @me.com eindigde.

via Apple.

icloud.com email addresses are now available for iCloud mail users. Users signing up for new Apple IDs, or enabling Mail on their iCloud account for the first time, will automatically receive an @icloud.com email address instead of a me.com email address. iCloud users with @me.com addresses that have been used with iOS 6 beta 3 will receive an @icloud.com email address that matches their @me.com address.

Zo lezen we dat Apple gewoon de @me.com extensie blijft ondersteunen. iCloud gebruikers die met een @me.com e-mailadres de iOS 6 beta 3 hebben gedownload krijgen een @iCloud.com e-mailadres dat matched met de @me.com e-mailadres.

Andere nieuwe vernieuwingen in iOS 6 beta 3 zijn:

  • nieuwe pictogrammen voor bladwijzers, geschiedenis en leeslijst in Safari en een synchronisatiebalkje als de leeslijst via iCloud bijgewerkt wordt.
  • lokale aanduiding van (snel)wegen in plaats van Amerikaanse borden.
  • meer detailniveau op kaarten in de Maps-app zonder in te hoeven zoomen
  • nieuwe afdeling voor Maps bij instellingen waar afstanden in mijlen of kilometers ingesteld kunnen worden, labels van locaties wel of niet altijd in Engels getoond worden (in plaats van lokale taal) en grootte van labels aangepast kan worden.