Sinds het begin van 2012 is Apple en het Chinese Proview Technology verwikkeld in een juridische strijd voor het gebruik van de iPad merknaam in China. Proview Technology heeft de handsmerk van de iPad zo’n 12 jaar geleden geregistreerd, dit is een lange tijd voordat Apple de iPad had aangekondigd.

Terug in februari eiste het Chinese Proview maar liefst 1,5 miljard dollar van Apple om het iPad merknaam in China te mogen gebruiken. Dit is een beetje teveel van het goede vinden wij zelf. Apple heeft dan als tegen bod 16 miljoen dollar geboden, maar Proview Technology vond dit veelte weinig.

Apple en het Chinese Proview zijn nu eindelijk overeengekomen. Om de merknaam iPad in China te kunnen gebruiken dient Apple 60 miljoen dollar (48 miljoen eur0) aan Proview te betalen. Dat heeft het hoger gerechtshof in Guangdong bekend gemaakt.

Proview ziet op dit moment met diepe schulden en heeft het geld hard nodig. Advocaat van het Chinese bedrijf hoopte op veel meer geld van Apple, maar heeft uiteindelijk toch ingestemd met het schikkingsvoorstel. De schuldeisers zette Proview onder druk.