Electric Power Research Institute (EPRI) heeft een onderzoek verricht van het energie gebruik van onder andere de iPad. Uit de analyse van EPRI blijkt dat het constant opladen van een iPad zo’n 1,36 dollar per jaar kost. Omgerekend naar euro’s en de kosten van energie in Nederland komt dit uit op 2,68 euro per jaar. Als we het even doorrekenen komt het op 22 euro cent per maand.

Het opladen van een gemiddelde desktop computer kost 28,21 dollar per jaar, en voor een gemiddelde laptop betaal je 8.31 dollar per jaar. Zo zien we maar dat de iPad één van de energiezuinigste apparaten is.

EPRI’s Vice President of Power Delivery and Utilization Mark McGranaghan:

As information technologies continue to change rapidly we see important implications for energy consumption. These results raise important questions about how the shifting reliance from desktop to laptop to mobile devices will change energy use and electricity requirements for the information age.

EPRI heeft dit onderzoek verricht om achter te komen wat de gevolgen zijn voor het energieverbruik van de overstap van desktop computers naar laptops en andere mobiele apparaten.