De populaire spraakbesturing van Apple, Siri zal niet langer exclusief zijn voor de iPhone 4S gebruikers. Website 9to5mac meld dat met het uitbrengen van de nieuwe iOS 6 besturingssysteem Siri ook zal worden verwerkt in de nieuwe iPad 3.

Sinds herfst 2011 draait Siri op de iPhone 4S toestellen. Siri staat gebruikers in staat om met hun stem diverse handelingen te doen. Bijvoorbeeld kun je een afspraak maken of zoekopdrachten uitvoeren. Op de iPad zal dit ook het geval zijn, alleen het bellen van contacten natuurlijk niet.

Volgens sommigen zal er een probleem onstaan doordat de nieuwe iPad 3 een veel groter apparaat is dan de iPhone 4S. Er word gedacht dat doordat de grootte het apparaat te ver van de mond word gehouden voor de microfoon. Maar bronnen van site melden dat dit een misverstand is.

Volgende week vind de WWDC plaats, dit is een conferentie die Apple richt op ontwikkelaars. De conferentie vind plaats op maandag 11 juni om 7 uur in de avond. De CEO van Apple, Tim Cook zal een toespraak houden. Er gaan geruchten dat er nieuwe producten zoals een nieuwe iPhone, Apple TV of een iPad zullen worden aangekondigd.