Uit een analyse van iFixit blijkt dat Samsung dezelfde camera-module heeft gebruikt voor zijn Galaxy SIII als de iPhone 4S van Apple. iFixit heeft de nieuwe smartphone van Samsung uit elkaar gehaald om te kijken wat voor onderdelen Samsung allemaal heeft gebruikt.

Uit de foto’s van iFixit zien we dat de Galaxy SIII beschikt over een back-illuminated cmos-sensor van Sony, dezelfde soort wat we terug zien in de iPhone 4S. Beide smartphones beschikken over een 8 megapixel camera. Naast deze ontdekking heeft Samsung het Gorilla Glass 2 aan het scherm bevestigd, daarnaast is het gehele scherm ook nog eens aan het frame van de telefoon bevestigd. Dit betekent dat het vervangen van een kapotte scherm wat moeilijker is geworden.

De nieuwe Galaxy SIII is vanaf deze week te koop in Nederland. De Galaxy SIII heeft een Samsung quadcore-soc, een schermformaat van 4,8-inch met 1280×720 pixels.

  • Eddie

    Galaxy S2 gebruikers waren ervan overtuigd dat ze een betere camera hadden dan de iPhone 4S. Dit artikel zegt voldoende 😉