Gebruikers van de MacBook Pro met de nieuwe Retina display melden onlangs dat ze een ingebrande scherm hebben gekregen. In een artikel van Mac Performance Guide is te lezen dat een eigenaar van een Retina MacBook Pro na 20 minuten gebruik zogenaamde spookbeelden ziet.

Dit zijn elementen van de bekeken venster. Nadat deze afgesloten of verplaats is blijven de beelden vaag zichtbaar op het scherm. Dit probleem zou goed zichtbaar zijn op licht/grijs getinte achtergrond. Na het opnieuw starten van de MacBook Pro lijkt deze probleem niet verholpen is. Het lijkt erop dat deze probleem hardwarematig is.

Niet alleen een gebruiker Mac Performance Guide lijkt dit probleem te hebben. Op Apple’s support forum melden meer gebruikers zich aan met een ingebrande scherm. Apple medewerkers raden aan om de MacBook Pro’s terug te brengen naar een Apple Store in de buurt. Deze zouden dan moeiteloos omgeruild worden.