9to5Mac was al eerder in staat om gegevens van een PreEVT iPhone 5,1 en iPhone 5,2 prototypes met codenaam N41AP (5,1) en N42AP (5,2) eruit te halen. Uit deze gegevens bleek dat de volgende generatie iPhone een grotere 1136× 640 scherm zou hebben. Uit verdere hardware onderzoek van 9to5Mac bleek dat deze iPhone prototype  beschikt over een Near Field Communication (NFC) chip en bijbehorende antenne.

Met de komst van de PassBook app zou het mogelijk zijn om in het toekomst met uw iPhone 5 betalingen te verrichtten in een winkel. De NFC controller van de nieuwe iPhone zou rechtstreeks aangesloten zijn op de Power Management Unit (PMU). Met de komst van een NFC naar de iPhone kunt u op korte afstanden met een ontvanger communiceren zodat u bijvoorbeeld bij een betaalautomaat kunt afrekenen, waardoor het bedrag automatisch via een app van je bank wordt afgeschreven.

9t05Mac zegt dat het om een PreEVT prototype iPhone gaat, dit betekent dat de iPhone zich in een vroege fase bevindt. De kans is groot dat Apple alleen de NFC test, of het straks daadwerkelijk in de iPhone zal zitten is nog niet bekend.