iTunes Match is een muziek dienst waarmee je gehele muziekbibliotheek op kunt slaan in iCloud. Al je nummers die je download komen automatisch op al je iOS apparaten, zelfs muziek die je vanuit een CD hebt geript worden automatisch opgeslagen in iTunes Match.

Voorheen konden nummers niet gestreamd worden naar je iDevices, je muziek werd opgeslagen op het toestel zelf. Dit kost natuurlijk heel wat opslag als je over een groot muziekbibliotheek beschikt.

Met de komst van de nieuwe iOS 6 lijkt dit veranderd te zijn. Je muziek wordt nu niet meer telkens gedownload op je toestel, je krijgt nu een extra optie om je muziek rechtstreeks vanuit iCloud te streamen naar al je iDevices. Zo bespaar je ruimte op je iPhone, iPad of iPod Touch voor andere doeleinden. Dit nieuwe functie maakt de iTunes Match toch een stuk aantrekkelijker voor 24,99 euro per jaar.

  • Puffeltje

    Leuke ontwikkeling maar naar mijn mening niet echt interresant, en wel om de volgende reden: Als je verbinding met icloud kan leggen via wifi: geen rpobleem, maar als je zonder wifi via je 3g-netwerk verbinding moet leggen met icloud ben je volgens mij toch redelijk snel door je download-limiet heen bij je provider. En hierna is het dus over met streamen: dus geen muziek.