Mozilla is de afgelopen maanden druk bezig geweest om een nieuwe browser voor de iPad te ontwikkelen. De nieuwe browser is geen nieuwe versie van Firefox maar zal een gehele nieuwe browser zijn special ontwikkeld voor de iPad, en zal Junior als naam krijgen.

Op dit moment heeft Mozilla nog geen browser voor iOS apparaten. Wanneer Junior beschikbaar zal zijn voor de iPad is op dit moment nog niet bekend. De nieuwe internet browser Junior wil zich onderscheiden van andere browser door het aanbieden van full screen weergave van websites. Dit houdt in dat je de adresbalk en tabbladen niet zult zien. Er zullen twee transparante knoppen te zien zijn aan de linker en rechterkant van het display. Mozilla wil met de transparante knoppen zo min mogelijk het beeld beperken.

Bovendien zou het ook mogelijk zijn om met verschillende accounts in te loggen in de browser. Zie onderstaande video presentatie van een protype van Junior.

  • Chrome

    Heb liever dat Google de Chrome browser voor de iPad ontwikkelt. Hij is veel sneller dan de rest van de browsers.