Terug in maart werd Apple aangeklaagd door de Australische toezichthouder wegens het misleiden van Australische consumenten. In advertenties van de nieuwe iPad 3 staat dat er een 4G ondersteuning is, maar echter werkt dit alleen met de Amerikaanse netwerken.

Apple wou om deze reden aan Australische consumenten die zich misleid voelen hun geld terug geven. Een Australische rechter vond dit echter niet voldoende en legde Apple een boete op van 2,25 miljoen Australische dollar (1,8 miljoen euro).

Ondanks de belofte van 4G ondersteuning in advertenties kunnen Australiërs het 4G netwerk van provider Telstra niet gebruiken. In de Verenigde Staten noemen providers een HSPA+ verbinding namelijk een 4G verbinding. Veel Europese landen en in Australië is dit echter niet het geval. De nieuwe iPad 3 ondersteunt namelijk in Australië wel de HSPA+ verbinding.

Apple zal de advertenties rond de 4G ondersteuning van de nieuwe iPad 3 in Australië aanpassen.

  • Hier in Nederland wordt er ook geen 4G ondersteund. Hier komt er toch ook geen rechtszaak van :S allemaal geld wolven!