Het Texelse bedrijf Veerder heeft onlangs, in samenwerking met de Gemeente Texel, TESO en VVV Texel, een nieuwe App gelanceerd die het nog gemakkelijker maakt Texel te bereiken. De App kijkt waar u zich bevindt, plant uw route naar de Texelse boot (TESO) en geeft aan welke boot u haalt.

Het idee voor de App is ontstaan tijdens een promotieavond van VVV Texel in april. Tijdens deze bijeenkomst is het nieuwe imago-onderzoek van Texel gepresenteerd. Daaruit blijkt dat ‘onduidelijkheid met de boot en de bereikbaarheid van Texel’ een issue is om rekening mee te houden. Bij de groepspresentaties van de ideeën rond het imago van Texel ontstond ook het plan voor deze App. Het Texelse bedrijf Veerder is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Apps en is spontaan op het idee gesprongen. Het resulteert in een gemakkelijk te gebruiken en goed vormgegeven applicatie die antwoord geeft op de belangrijkste vraag van gasten op weg naar Texel: ‘Haal ik de boot?’ Wouter de Waal, directeur VVV Texel hierover : “Tijdens de promotieavond kwam een heel scala aan ideeën naar voren en het is wel erg leuk dat dit plan nu op zo’n korte termijn voor elkaar is gekomen. Het is een mooi voorbeeld van de creatieve inventiviteit die je vaak op Texel tegenkomt”.

De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App-store voor iPhone onder de naam ‘Bootje Texel’; momenteel wordt gewerkt aan een Android-versie die naar verwachting na de zomer verschijnt.

Download Bootje Texel via App Store (gratis)