De tijd dat men een telefoonhoesje enkel kocht voor de bescherming van de telefoon is voorbij. Dit blijkt uit een onderzoek onder de klanten van HoesjesOnline.nl, een webwinkel waarin met name iPhone hoesjes worden verkocht.

22% (bijna een kwart) van de respondenten geeft aan dat een iPhone hoesje met name wordt gebruikt omdat men dit mooi vindt.

Volgens de mensen van HoesjesOnline.nl is deze uitkomst niet heel verrassend. “Er zijn tegenwoordig zoveel bijzondere en opvallende iPhone hoesje te verkrijgen, dat ook diegenen die de bescherming van hun iPhone niet erg belangrijk vinden besluiten een hoesje te kopen. Zo hebben we voor aanvang van het EK 2012 ontzettend veel oranje hoesjes verkocht. Het telefoonhoesje lijkt steeds meer een modieus gadget te worden in plaats van een praktisch product.”

Populaire kleuren en modellen
Wat nog meer opvalt is het feit dat met name de kleuren zwart, wit en roze erg goed verkopen. Zwart wordt met name gekocht door de mannen, roze door de vrouwen. Wit valt bij allebei de groepen erg goed in de smaak.

Qua model is het absoluut de iPhone flip case die het meest populair is. Gevolgd door het insteekhoesje en de zogenaamde snap on cover.