Deze week wordt de beroemde Apple iPhone vijf jaar. Op 29 juni 2007 kwam de eerste iPhone uit. Na vijf jaar en al een paar modellen verder is de iPhone een van de bekendste en succesvolste smartphone die er bestaat. Uit de verkoopcijfers blijkt ook dat er in totaal 250 miljoen iPhones zijjn verkocht. In de infographic hieronder zijn een aantal feitjes en veranderingen van de iPhone in beeld gebracht.

De infographic van hierboven is misschien een beetje abstract, hoe zit het nou met de echt cijfers? Strategy Analytics schat dat de hele omzet van alle iPhone modellen bij elkaar 150 miljard Amerikaanse dollar is. De iPhone heeft heel veel invloeden gehad op de smartphones van nu. Als de iPhone er niet was zouden de andere concurrenten niet zo geïnspireerd zijn volgens Business Insider. Dus een goede conclusie zal dan wel zijn dat iPhone het meest radicale en succesvolste product in de geschiedenis is.

Bedankt Apple voor deze wonderschone smartphone en gefeliciteerd iPhone!