Op je iPad kun je vrijwel alle iPhone apps installeren en gebruiken. Alleen zijn de iPhone apps gemaakt voor het beeldscherm formaat van de iPhone, je kan wel het 2x knopje van de iPad gebruiken om de weergave te vergroten.

Maar dit levert niet altijd een scherp beeld op, en zeker bij games waarbij je lange tijd naar het scherm moet kijken. De kans bestaat dat je ogen er last van krijgen en dat je vervolgens hoofdpijn krijgt. Dit laatste is niet de bedoeling, en er is wel een oplossing om dit te voorkomen.

RetinaPad is een Jailbreak Tweak die je kan downloaden in Cydia. RetinaPad zorgt ervoor dat iPhone apps die geoptimaliseerd zijn voor het Retina Display van de iPhone 4, iPhone 4S en de iPod Touch 4G in veel betere kwaliteit te zien is op de iPad. Deze Jailbreak Tweak kost 2,99 dollar en is te downloaden via de repo van thebigboss.

Om RetinaPad te kunnen gebruiken op je iPad dien je over een Jailbreak te beschikken. Als je nog niet over een Jailbreak beschikt raden wij u om dit eerst te doen. Volg de onderstaande link om uw iPad te Jailbreaken.

Start nu Cydia op en zoek naar RetinaPad, en installeer deze.