De geruchten over een kleinere dockconnector voor de iPhone 5 lijken nu bevestigd te worden. Drie fabrikanten hebben aan TechCrunch gemeld dat de nieuwe iPhone 5 een kleinere 19-pins dockconnector krijgt. De formaat van de connector zou overeen komen met de formaat van de Thunderboltpoort die we terug kunnen vinden in de MacBooks.

Niet alleen TechCrunch vermeld deze nieuws, verschillende websites melden ook dat nieuwe iOS devices voortaan uitgerust zullen worden met deze nieuwe 19-pins dockconnector. De connector zou de helft van de ruimte in beslag nemen vergeleken met de huidige 30-pins connector en zal voor het eerst te zien zijn op de volgende generatie iPhone oftewel iPhone 5.

Een iPhone hoesjes fabrikant beweert een gelekte schets van de nieuwe iPhone 5 in handen te hebben. Op deze tekening is ook een kleinere dockconnector aanwezig. MobileFun is er zo zeker van dat ze op basis van deze tekeningen cases gaat produceren.