Volgens TechCrunch gaat Apple een volledige Facebook integratie bieden in de nieuwe iOS 6 die tijdens de WWDC op 11 juni wordt onthuld. Met een volledige Facebook integratie wordt het voor Facebook gebruikers gemakkelijker om berichten, video’s en foto’s te plaatsen op Facebook.

In de huidige iOS 5 zien we al een vergelijkbaar integratie van Twitter. Het delen via Twitter is al vrijwel volledig geïntegreerd in iOS 5. Een Facebook koppeling zou dan ook ongeveer op dezelfde manier werken.

Dit is niet het eerste keer dat Apple bezig was met een Facebook integratie. In het verleden heeft Apple in een nooit officieel verschenen build van iOS 4 ook aan een Facebook integratie gewerkt. Maar er is voor de rest geen werk van gemaakt. Tim Cook vindt dat Facebook het meest op Apple lijkt, ook hebben de bedrijven onderling respect voor elkaar. In het verleden fungeerde Steve Jobs al een lange tijd als mentor voor Mark Zuckerberg.

via TechCrunch