Een Apple medewerker vertelde tijdens de WWDC aan Buzzfeed dat Apple aan een nieuwe techniek werkt waardoor bepaalde interface knoppen in iOS 6 driedimensionaal lijken. Met deze nieuwe techniek kan de iPhone zien wat voor licht er op het scherm valt en op basis hiervan schaduwen naar een bepaalde richting laten zien, zodat het een 3D-effect krijgt.

Of dit licht trucje op de huidige iPhone’s zou werken is nog niet bekend. De iPhone 4 en iPhone 4S heeft al een lichtsensor boven aan het scherm, maar deze lichtsensor is niet in staat om te bepalen van welke richting het licht vandaan komt. Deze lichtsensor wordt voornamelijk gebruikt om het scherm uit te schakelen tijdens het telefoneren.

In de tweede beta van iOS 6 die onlangs werd uitgebracht voor iOS ontwikkelaar werd deze driedimensionale interface toegepast op de volumeknop van de Muziek app. Door je iPhone te kantelen veranderd de schaduw effect van de volumeknop, waardoor er een 3D effect ontstaat.