Google heeft onlangs cease & desist-brieven rond gestuurd naar verscheidene YouTube muziek ripsites. De ripsites laten gebruikers toe om MP3 bestanden te maken en downloaden van YouTube muziek video’s. Google eist dat de websites moeten stoppen met het rippen van geluid uit videobestanden.

Hiermee zou de voorwaarden van de YouTube api worden geschonden. TorrentFreak heeft de brief in handen gekregen en het openbaar gemaakt. Google geeft de websites zeven dagen om te stoppen met hun diensten. Zodra de aangeschreven websites geen gehoor geven aan het eis, zal Google juridische stappen ondernemen.

Het is nog onduidelijk waarom Google heeft besloten om de ripsites tegen te houden. Het zou kunnen zijn dat Google is aangesproken door de entertainmentindustrie die niet willen dat gebruikers muziek downloaden van YouTube.

via Tweakers

  • Laura

    jammer, vond ze altijd erg handig 🙁