Zoals we vandaag al aangaven heeft Google tijdens de ontwikkelaarsevenement Google I/O een eigen tablet aangekondigd. De Nexus 7 heeft een 7-inch ips-scherm met een resolutie van 1280×800. De nieuwe Nexus 7 tablet zal draaien op de nieuwe Android 4.1 Jelle Bean. De nieuwe Android 4.1 met codenaam Jelly Bean is de opvolger van de Ice Cream Sandwich en biedt onder andere prestatieverbeteringen en verbeterde notificaties.

De Nexus 7 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, een 8GB en een 16GB model. Het ram van de Nexus 7 bedraagt 1GB en er is een 1,2 megapixel camera aan de voorzijde aanwezig. Verder is er ondersteuning voor Wi-Fi, GPS en NFC, maar de nieuwe Nexus 7 heeft helaas geen 3G internet verbinding. Volgens Google gaat de accu ongeveer 8 uur mee en weegt het 340 gram.

Google is van plan om de Nexus 7 te verkopen in zijn eigen winkel voor een prijs van 199 dollar, waarbij de kopers een cadeaubon van 25 dollar krijgen om het te kunnen uitbesteden in de Play winkel. De verwachte levertijd van de Nexus 7 is in juli.