Twee anonieme bronnen van Bloomberg beweren dat Google deze week een nieuwe tablet gaat onthullen die het samen met Asus heeft gemaakt. Volgens de anonieme bronnen zal de 7-inch tablet tijdens de Google I/O ontwikkelaarsconferentie worden aangekondigd en zou naar verwachting 199 dollar kosten.

De nieuwe 7-inch tablet van Google en Asus zal draaien op Google’s eigen mobiele besturingssysteem Android. Dinsdag verscheen al een nieuwe beeld van Jelly Bean op het grasveld bij Google’s hoofdkantoor. Android 4.1 met de codenaam Jelly Bean komt binnenkort uit.

Als Google straks daadwerkelijk een tablet op de markt brengt zou deze concurreren met de budget tablet Kindle Fire van Amazon die ook 199 dollar kost. Microsoft heeft ook onlangs een tablet aangekondigd met de naam Surface. Deze tablet’s proberen allemaal de grote marktaandeel van de iPad te veroveren. Het is natuurlijk de vraag of het ze ook gaat lukken, de marktaandeel van de iPad wordt almaar groter en groter.