Zoals we eerder hier op iPhonemania hebben vermeld is Google Chrome eindelijk ook verkrijgbaar voor de iPhone en iPad. Je kan de nieuwe Google Chrome browser voor iOS apparaten gratis downloaden via de App Store. Google Chrome kennen we als een heel snelle internet browser op de desktop computer, maar volgens de richtlijnen van Apple mogen externe internet browsers gebruikmaken van de UIWebView-API waarin niet de snelle Nitro JavaScript-engine van Safari gebruikt kan worden. Hierdoor zou de performance wat tegenvallen.

Zonder de snelle Nitro JavaScript-engine zal het technisch gezien dus niet zo snel moeten zijn als Safari. Maar hoe zit het nou met de werkelijkheid? Jeff Benjamin van iDB heeft twee interessante vergelijking video’s gemaakt van Google Chrome op een iPhone 4S iOS 5.1.1 en de Safari op een iPhone 4 op iOS 6 beta 2. Laten we checken welke sneller is:

Na wat reacties dat een iPhone 4S sneller zou zijn dan de iPhone 4 en dat het zo niet eerlijk was, besloot Jeff Benjamin een andere video te maken. Nu is Google Chrome op een iPhone 4 iOS 6 beta 2 en de Safari op een iPhone 4S met iOS 5.1.1.

Zoals we op beide video’s kunnen zien is dat de iPhone 4S sneller dingen weergeeft dan de iPhone 4. Dus het verschil tussen Google Chrome en Safari is minimum, het zou in werkelijkheid dus niet uitmaken welke internet browser je gebruikt. Beide lijken ongeveer even snel te zijn.