De lang verwachtte Google Chrome is dus gisteren eindelijk onthuld tijdens jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O. In ons vorige artikel kunt u de snelheid test zien tussen de nieuwe Google Chrome en Apple’s Safari. Als u een Google Chrome liefhebber bent en u zou graag deze als standaard browser willen instellen, is dit vanaf nu mogelijk.

Ryan Petrich heeft een nieuwe Cydia Tweak ontwikkeld genaamd BrowserChooser. Deze nieuwe Jailbreak Tweak is in staat om om de standaard Safari browser te veranderen in de nieuwe Google Chrome. Nadat u de Google Chrome als uw standaard browser instelt, zullen alle website links en dergelijke voortaan openen in de nieuwe Google Chrome.

Om BrowserChooser te kunnen gebruiken op je iPhone dien je over een Jailbreak te beschikken. Als je nog niet over een Jailbreak beschikt raden wij u om dit eerst te doen. Volg de onderstaande link om uw iPad te Jailbreaken.

Voordat u de BrowserChooser kunt vinden in Cydia dient u eerst nog de repo van Ryan Petrich toe te voegen in Cydia.

Stap 1: Open Cydia

Stap 2: Ga naar het tabblad Beheren en daarna op Bronnen.

Stap 3: Druk op Wijzig rechtsboven in en daarna Voeg toe linksboven in.

Stap 4: Er zult nu een scherm komen waarin u rpetri.ch/repo kunt invoeren. Na deze stap zal Cydia de repo installeren.

Stap 5: Nu zal Cydia alle gegevens laden van de repo. Zodra alles afgerond is kunt u zoeken naar BrowserChooser.

Stap 6: Installeer BrowserChooser.

Stap 7: Sluit Cydia af en ga naar Instellingen, u zult nu merken dat BrowserChooser nu ertussen in staat. Klik erop en kies uw favoriete browser.