Gisteren hadden we het nog over Google dat onlangs cease & desist-brieven rond gestuurd heeft naar verscheidene YouTube muziek ripsites. Google eist dat de websites moeten stoppen met het rippen van geluid uit videobestanden. Google geeft de websites zeven dagen om te stoppen met hun diensten. Zodra de aangeschreven websites geen gehoor geven aan het eis, zal Google juridische stappen ondernemen.

Het dan ook opmerkelijk dat de vernieuwde versie van GoodReader vanaf nu het ook mogelijk maakt om video’s vanuit YouTube te downloaden. De video’s worden met behulp van een speciale bookmarklet gedownload en werkt met alle videospelers in Safari die gebruikmaken van HTML5.

Door een bladwijzer aan te maken vanuit de instellingen van GoodReader, en deze vervolgens toe te voegen aan Safari kan je de gewenste YouTube video met één klik downloaden. Zo hoef je voortaan je favoriete muziek clip niet meer te streamen, maar kan je het gewoon offline bekijken vanuit de app zelf.

  • Bert

    Ik maak gebruik van de MxTube jailbreak app. Die slaat ook alle YouTube filmpjes op.