Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat de Samsung de Galaxy Tab 10.1 uit de schappen moet halen in de VS. Volgens de rechter zou de Galaxy Tab te veel op de iPad van Apple lijken. Samsung probeerde rechter Lucy Koh op andere gedachten te brengen door te klagen dat deze verkoopverbod van de Galaxy Tab de relaties van Samsung met de providers en verkooppunten in de VS op het spel zou zetten.

Het is niet de eerste keer dat er een verkoopverbod werd opgelegd op de Galaxy Tab tablet van Samsung. In Duitsland werd de Galaxy Tab ook verboden, na een aantal kleine aanpassingen die Samsung had aangebracht mocht de Galaxy Tab alsnog verkocht worden. In Nederland hebben we ook een rechtszaak gehad, maar de rechtbank van Den Haag vond dat de Galaxy Tab voldoende afweek van de iPad en dus gewoon verkocht mocht worden.

Samsung heeft aangegeven om tegen het oordeel van de Amerikaanse rechter in hoger beroep te gaan. Of Samsung de Galaxy Tab gaat aanpassen is nog niet bekend, er is inmiddels al een Galaxy Tab 2 op de markt gebracht.