Met de komst van Google’s nieuwe Nexus 7 tablet van 7-inch zullen de geruchten over een iPad Mini weer volop beginnen. De nieuwe Nexus 7 tablet die in samenwerking met Asus is ontwikkeld heeft nogal wat aandacht gekregen deze week.  De nieuwe Nexus 7 zal draaien op Android 4.1 Jelly Bean, opvolger van Google’s eigen mobiele besturingssysteem Ice Cream Sandwich.

Uit eerdere geruchten en bewering zijn we op de hoogte gebracht dat Apple al een enige tijd beschikt over een 7-inch iPad. We weten ook dat Apple wel meerdere dingen aan het testen waarvan wij nooit van hebben gehoord. Nu is het de vraag of Apple echt een 7-inch iPad gaat uitbrengen.

In een recent verschenen rapport van analist Andy Hargreaves werkend bij Pacific Crest zei tegen beleggers dat zijn firma erin gelooft dat Apple van plan is om een 7,85-inch iPad te onthullen dit najaar.

“We anticipate an entry-level 7.85″ iPad with 8GB of NAND capacity to price at $299 with an initial gross margin of 31%. We estimate Apple will sell 10.0 million 7.85″ iPads in FQ1 (Dec. 2012) and 35.2 million in all F2013. Based on estimated component order volume, we believe our iPad mini unit estimates are well within Apple’s production capacity.”

Of het nou een gerucht is of niet, het vrijgeven van een iPad Mini vlak voor de vakantie zou Apple een flinke boost geven. En natuurlijk niet te vergeten wat het zou doen voor Apple’s dominante tablet marktaandeel.

Er is alleen wel een probleem met de prijs. Volgens Andy Hargreaves zou de iPad Mini zo’n 299 dollar moeten kosten, terwijl Google’s nieuwe Nexus 7 tablet voor 199 dollar over de toonbank gaat. Op het internet circuleren geruchten rond dat Google geld verliest op elke verkochte tablet om wat marktaandeel in te pikken van de iPad.

Wat zouden jullie kopen? Een Google Nexus 7 tablet kopen of een Mini iPad?