Denk dat iedere iPad gebruiker wel eens een film wil kijken op zijn iPad. Met de standaard Video’s app op de iPad kunt u echter niet alle bestandsformaten afspelen, zo worden alleen de .m4v, .mp4 en .mov bestandsformaten standaard ondersteund. Veel video’s die we terug zien op het internet of die je op je computer hebt staan zijn waarschijnlijk een ander bestandsformaat.

Om deze films af te kunnen spelen op uw iPad dient u de film eerst te converteren naar een videobestand die de Video’s app ondersteunt. Een gemiddelde computer gebruiker zal niet weten hoe dit te doen. Mocht u wel bekend zijn met het concerteren van videobestanden, dan zult u ook wel weten dat dit enige tijd in beslag neemt.

In dit artikel willen het niet over het converteren hebben. Ik denk dat meerdere mensen een hekel hebben aan het wachten op een film, als je bijvoorbeeld een film wilt zien dient het ook direct te komen. Niet dat we het eerst moeten converteren naar een bepaalde ondersteunende bestandsformaat. Als u toch echter uw films van uw computer op uw iPad wilt plaatsen kunt u software als HandBrake gebruiken. Met de HandBrake software kunt u uw films converteren naar ondersteunende bestandsformaten van de iPad.

Wat we al hierboven aan gaven kost het tijd om videobestanden te converteren, het meest ideale oplossing zou natuurlijker zijn om video’s af te spelen op uw iPad zonder dit eerst te converteren. Hier komen apps als AVPlayerHD, CineXplayer en GoodPlayer aanbod. Alle drie de videospelers zijn te downloaden in de App Store en bieden de mogelijkheid om andere bestandsformaten af te spelen.

Ik wil het voornamelijk over de laatste genoemde app hebben. Met GoodPlayer is het niet meer nodig om video’s te converteren of over te zetten op je iPad. Je kunt de films naar je iPad streamen met de iTunes Bestandsdeling of gewoon via Wi-Fi. GoodPlayer ondersteund de volgende bestandsformaten: AVI,Xvid,Divx,DAT,VOB,FLV,WMV,MKV,MP4,RM,RMVB,AC3,HTTP,FTP,RTSP,MMS,SMB,MMSH,MMST,RTP,UPnP en UDP. Al deze bestandsformaten kunnen direct gestreamd worden door je iPad of een andere iOS apparaat.

GoodPlayer is niet alleen een multimedia speler! Het is een drie in één applicatie. Zo is het een mediaspeler, download programma en een streaming mediaspeler in één. Als je bijvoorbeeld op het internet een film heb gevonden met .avi of één van de ondersteunende bestandsformaten van GoodPlayer kun je deze downloaden of zelfs streamen. Om te kunnen streamen dien je de link van de betreffende film te kopieren in het optie Vul directe stream-URL in van GoodPlayer. (zie afbeelding)

Download GoodPlayer via App Store (2,39 euro)