In het internationaal veilinghuis Sotheby’s wordt binnenkort de eerste Apple-1 computer geveild. De eerste creatie van Apple werd in 1976 met de hand in elkaar gezet door Steve Jobs en zijn collega Steve Wozniak.

De Apple-1 is eigenlijk ontworpen door Steve Wozniak, voor persoonlijk gebruik. Maar zijn vriend Steve Jobs vond het een beter idee om het op de markt te brengen. De verkoopprijs was 666,66 Amerikaanse dollars. Het was voornamelijk een toetstel waarmee de gebruiksers via een ”toetsenbord” letters op een scherm konden laten verschijnen. De ”computer” was geliefd onder hobbyisten en handelaren zoals Peter Terrel, die rond de 50 heeft besteld. Tegenwoordig is de Apple-1 een kostbaar verzamel object geworden. In 1999 is er al een voor 50.000 dollar verkocht op een veilig. Er word verwacht dat deze Apple-1 rond de 120.000 tot 180.000 dollar opbrengt.

De veiling is op 15 Juni. Meer informatie volgt natuurlijk later  op iPhonemania. Houd ons in de gaten.

 • willem

  Waar is de scherm dan?

  • karakiller78

   Ze veilen alleen de ”computer”. Als jij op je pc bent heb je een aparte doos en een monitor of niet? 😀

   Gr. Karakiller78