Google heeft gisterenavond op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O de Google Chrome browser voor de iPhone en iPad onthuld. iOS gebruikers kunnen vanaf heden de Google Chrome browser gratis downloaden via de App Store. De nieuwe Google Chrome app biedt de mogelijkheid om persoonlijke informatie en tabbladen te synchroniseren met uw computer.

Net als zijn grote broer voor de desktop biedt de Google Chrome app voor iOS ondersteuning voor de Incognito- of privacymodus die het mogelijk maakt om anoniem te surfen op het internet zonder sporen achter te laten.

Volgens de richtlijnen van Apple moeten alle andere browsers gebruikmaken van de UIWebView-API waarin niet de snelle Nitro JavaScript-engine van Safari gebruikt kan worden. Hierdoor zou de performance wat tegenvallen.

Google maakte tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O bekend dat Google Chrome met 310 miljoen actieve gebruikers tot de meestgebruikte browser van dit moment is uitgegroeid. Dit spreekt voor zich dat Google ook de Chrome browser naar de iOS platform heeft gebracht.

Download Google Chrome via App Store (gratis)