iPhone hacker en Jailbreaker @Pod2G heeft vanmorgen via een tweet laten weten dat hij alle exploits heeft om een nieuwe jailbreak te maken. Hiermee lijkt een Untethered Jailbreak op iOS 5.1 een stuk dichter bij.

De populaire Jailbreaker Pod2G kennen we nog van de Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1. Samen met de Jailbreak Dream Team zorgde Pod2G voor een Untethered Jailbreak op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G, iPad 1 en iPad 2. Voor een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1 hadden we zo’n vier maanden moeten wachten.

Eind maart liet Pod2G nog weten dat het nog weken kan duren totdat er een Jailbreak op iOS 5.1 voor de iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad 3 kan komen. Een andere iPhone hacker en Jailbreaker @chpwn laat ook weten dat dit niet betekent dat er snel een Jailbreak op iOS 5.1 zal komen. De Untethered Jailbreak zal vast nog een lange proces in beslag nemen totdat het daadwerkelijk uitgebracht kan worden.

 

Volgens @chpwn kan de Untethered Jailbreak op iOS 5.1 maanden duren totdat het wordt uitgebracht. Een ontdekking van een methode betekent echter niet dat het einddoel automatisch is bereikt.

Voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G en eerste generatie iPad is er op dit moment wel een Tethered Jailbreak verkrijgbaar. Naast Pod2G en chpwn werken ook andere Jailbreakers aan een Untethered Jailbreak op iOS 5.1. Wanneer een werkende Untethered Jailbreak voor iOS 5.1 uit zal komen is op dit moment nog onduidelijk.

via iPhoneclub

  • Mike

    Hopen dat Pod2G snel een oplossing vind, ben het zat om geen jailbreak te hebben op mijn iPhone 4S

  • Roy

    Hij heeft vandaag een bericht gestuurd dat het nog sowieso 1 maand duurt want voor hem is het lastig om het voor elkaar te kunnen krijgen en heeft nog andere dingen te doen