Afgelopen dinsdag hadden we het nog over de status van de Untethered Jailbreak voor iOS 5.1 dat het nog één of twee maanden kan duren voordat het Jailbreak proces helemaal klaar is.

Zoals we meerdere malen hebben verteld, beschikt Pod2G over vijf verschillende exploits. Deze exploits maken het mogelijk om een nieuwe Untethered Jailbreak te ontwikkelen voor iOS 5.1.

Apple is van plan om een WWDC te houden op 11 juni. Tijdens deze WWDC gaat Apple de iOS 6 vrijgeven. Waar het nu op neer komt is dat we maar enkele weken van de Untethered Jailbreak op iOS 5.1 kunnen genieten. Zodra Pod2G de Untethered Jailbreak voor iOS 5.1 vrijgeeft zal Apple ook weten welke vijf exploits Pod2G heeft gebruikt. Deze exploits zullen dan gepatched worden met de nieuwe iOS update. Jailbreakers zouden dan opnieuw op zoek moeten gaan naar totaal nieuwe exploits om iOS 6 te jailbreaken, iets dat wederom lang kan duren.

iPhone hacker Pod2G overweegt hierdoor om zijn Jailbreak voor iOS 5.1 nog niet uit te brengen. In plaats daarvan zou hij zijn gevonden exploits kunnen bewaren om een zo een sneller Jailbreak voor iOS 6 te ontwikkelen.

Nu heeft Pod2G een poll op zijn blog gezet om zo de mening van zijn volgers en lezers achter te halen.

via Pod2G’s blog

 • Roy

  Dus als ik het goed begrijp geeft hij de mogelijkheden om de jailbreak erop te krijgen niet weer omdat apple die mogelijkheden dan zou patchen op ios6? Dus er zal helemaal geen jailbreak voor ipad 3 5.1 meer komren?

  • iPhonemania

   uit de poll zien we dat 57% van de stemmen een jailbreak voor iOS 5.1 willen.

   • Roy

    En terecht die wil ik ook wel voor mijn ipad 3

 • Luc

  Maar die mensen, net zoals roy, snappen niet hoe het zit. Hij kan nu wel een jailbreak voor 5.1 uitbrengen en jullie blij maken maar de pret duurt dan maar voor even. Sowieso omdat iOS 6 kort daarna komt en dus is al die moeite voor maar die paar weekjes. Daarnaast moet hij dan die 5 exploits gebruiken en die gaat Apple dan natuurlijk patchen in iOS 6. Misschien is er dan helemaal geen jailbreak meer mogelijk voor iOS 6 want dan zitten jullie weer te zeuren net zoals nu. Je moet niet vergeten dat die man het als hobby doet.

  • Kees

   Ben het totaal met je eens Luc. Op iOS 5.0.1 hebben ze al een untethered jailbreak gehad, moesten ze maar niet updaten als ze een jailbreak zo graag willen hebben. Pod2G moet gewoon die 5 exploits bewaren voor iOS 6.

   • Bastiaan

    Je hebt altijd van die zeikerds. Ik heb ook gestemd dat Pod2G gewoon moet wachten tot iOS 6

  • Reno

   Aan de andere kant, het updaten naar 6 is een keuze.. Ik was een van de ongelukkigen met een nieuwe ipad2 zonder te weten wat de update naar 5.1 zou betekenen.. dus een jailbreak voor 5.1 is welkom.. dan moet ik alleen wachten op hopelijk een jailbreak voor 6.. maar tenminste wel wachten met cydia in plaats van zonder.. ik denk dat de mensen die staan te springen op een JB voor 5.1 in hetzelfde schuitje zitten (ongeluk), anders bleven ze wel op 5.0.1 of hebben shsh blobs.

  • jermain

   nieuwe ios is nieuwe exploits, nieuwe features vraagt daar naar..

   een os is nooit waterdicht er is altijd wel wat…

 • jermain

  uuhm julie zijn allemaal niet zo slim..

  ios6 heeft nieuwe Features bij zich, dus ook nieuwe exploits of te wel bugs in het os..

  of hij het nu uitbrengt of na de release van ios6 maakt dus niks uit.

  bij ios5 betas waren de exploits ook ineens gepatched terwyl er geen jailbreak beschikbaar was…

  dus kan hij het beter releasen.. want nieuwe ios is nieuwe exploits.

  zie het maar als een nieuwe windows, elke x als er iets nieuws komt zitten er ook fouten in.