Dr. Web een Russisch beveiligingsbedrijf claimt dat er meer dan 600.000 Mac’s zijn met de Flashback trojan. De Flashback trojan werd vorig jaar in september ontdekt. Deze malware zou code’s installeren in browser’s en programma’s als Skype.

Deze kwaadaardige software doet zich voor als installer van de Flash speler van Adobe, vervolgens installeert deze malware code’s om wachtwoorden en gevoelige data van de gebruikers te onderscheppen.

Sinds kort maakt BackDoor.Flashback.39 ook gebruik van JavaScript om applets met exploits te verspreiden. Apple heeft woensdag een patch uitgebracht om deze lek in de Java te dichten.

Bij het bezoeken van een website die de malware bevat wordt de Mac gebruiker gevraagd om zijn beheerders wachtwoord in te voeren. Zodra de gebruiker zijn wachtwoord invoert begint Flashback code’s te installeren in de applicatiemap. Zodra je geen administrator wachtwoord invoert, probeert de trojan zich op andere manieren in het systeem te nestelen.

via Tweakers

  • Kuyt

    Ik beschik over een MacBook Air maar heb er gelukkig geen last van. Heb ook niet zo’n melding gezien gelukkig 😀