Er is vanochtend rond 05.00 uur een grote brand ontstaan bij Vodafone in het gebouw aan de Caïrostraat in Rotterdam. De grote brand is het gevolg van een storing in het netwerkapparatuur.

Een woordvoerder van Vodafone meldt dat klanten van Vodafone in het regio Zuid Holland vanochtend niet kunnen bellen of gebeld worden. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe lang de problemen gaan duren en hoeveel klanten er getroffen zijn door deze storing.

Volgens een oud medewerker wordt 40 procent van het netwerk van Vodafone op dat locatie beheerd. “Een noodvoorziening is niet of nauwelijks op te zetten voor zo’n locatie. Bellen naar en van de regio Zuid Holland is nu al onmogelijk en zal de komende dagen, misschien wellicht weken moeilijk zijn.”

Voor zover er bekend zijn er geen slachtoffers. Door dat er veel rook vrij komt, verricht de brandweer metingen in de omgeving.