Dat Apple een televisie aan het maken is geen geheim meer. Walter Isaacson biograaf van Steve Jobs sprak afgelopen maanden in Amsterdam over de plannen van de nieuwe Apple TV. Peter Misek een analist van Jefferies & Co. beweert dat Apple de langverwachte HDTV niet iTV gaat noemen maar iPanel.

Volgens Peter Misek zou de iTV naam teveel op een traditionele televisie naam lijken, terwijl het product van Apple veel meer kan dan een normaal televisie. Bovendien wordt de merknaam ITV al gebruikt door het Britse tv netwerk, als Apple de iTV naam doorzet kunnen ze er problemen mee krijgen.

Van de nieuwe Apple televisie of beter gezegd de iPanel zullen in de eerste instantie zo’n 5 miljoen exemplaren worden geproduceerd, en zal volgens Misek in mei op de markt komen. Misek voorspelde verder dat de nieuwe Apple televisie zo’n 1250 dollar gaat kosten.

Zoals we boven al zeiden kan de iPanel meer dan een traditionele televisie. Zo kan je het gebruiken als een computerscherm, mediahub, game console, bedieningsscherm voor huisautomatisering en nog veel meer.

via 9to5mac

  • Harry

    ik zou hem iVision gaan noemen 😛