Afgelopen week was door de Russische beveiligingsfirma Dr Web bekend gemaakt dat er een malware was ontdekt die meer dan 600.000 Mac’s had besmet. De Mac’s waren geïnfecteerd met Flashback trojan, die misbruikte een beveiligingslek met een Java applet.

Over het algemeen zijn de systemen van Apple veiliger als die van Microsoft. Maar hoe veilig zijn Mac’s eigenlijk wel tegenover de Windows computers? Apple had afgelopen week een tweede Java update uitgebracht om de lek te dichten tegen de Flashback trojan. Nu werkt Apple ook aan een software update om de besmette 600.00 Mac’s met malware te detecteren en te verwijderen.

via Apple:

“In addition to the Java vulnerability, the Flashback malware relies on computer servers hosted by the malware authors to perform many of its critical functions,” zo schrijft Apple. “Apple is working with ISPs worldwide to disable this command and control network.”

via Dutch Cowboys