Volgens een analist van DisplaySearch heeft Apple plannen om een nieuwe in-cell scherm technologie te gaan gebruiken in de iPhone 5. De panelen worden al gemaakt door Japanse fabrikanten als Sony, Sharp en Toshina.

Bij de in-cell technologie zijn de aanraak gevoelige sensoren binnen kleurenfilters geplaatst en niet er bovenop, hierdoor kunnen er nog dunnere schermen gemaakt worden. Door het toepassen van een dunner scherm kan de smartphones ook dunner worden, en zelfs meer ruimte voor een andere hardware.

Op dit moment is TPK Holding Co. en Wintek Corp. al belangrijke toeleverancier van Apple voor de in-cell technologie. Focus Taiwan beweert dat Toshiba en Sharp de productie van in-cell panelen dit kwartaal nog gaan opvoeren, hierdoor zullen Japanse fabrikanten meer kunnen profiteren dan Taiwanese fabrieken.

via Focus Taiwan

  • Tomas

    Er zijn zoveel geruchten over de iPhone 5 laatste tijd. Weet niet meer wat ik moet geloven