Afgelopen donderdag hadden we nog over een kwaadaardige Flashback trojan die meer dan 600.000 Mac systemen had geïnfecteerd. Apple had al een update uitgebracht om de kwetsbaarheden in Java te patchen. Deze kwetsbaarheden werden de afgelopen zes maanden gebruikt om privégegevens van meer dan 600.000 Mac gebruikers te verzamelen.

Apple heeft onlangs een tweede update uitgebracht om een klein fout te dichten in de vorige update. Deze nieuwe update is alleen voor OS X Lion gebruikers, terwijl de eerste update ook voor Sn0w Leopard gebruikers was.

De Flashback malware werd vorig jaar in september ontdekt, maar Apple heeft de Java lek pas afgelopen woensdag gedicht.

  • Floris

    jaren lang heeft Apple geen last van virus, malware en trojans gehad. Nu ze steeds populairder worden, zijn de ogen van de hackers erop gericht denk ik